Kotlety z indyka w migdałach
Przygotowanie: 25 min
Kaloryczność: 420 min
Dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 26.11.2008, 13:00
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 3/4 kg filetu z indyka
- sól, pieprz
- 2 łyżki tartej bułki
- 2 łyżki płatków migdałowych
- curry
- 2 łyżki mąki
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki masła
Reklama
Mięso umyj i osusz, potnij w plastry. Rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 10 min. Tartą bułkę wymieszaj z migdałami i curry. Obtocz mięso w mące, roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smaż na oleju wymieszanym z masłem z obu stron na chrupiąco. Na każdym kotlecie połóż wiórek masła, przykryj patelnię i duś 5 min na bardzo małym ogniu. Podawaj z podsmażanymi ziemniakami i brukselką polaną masłem.
NASZA RADA: Tak samo możesz przyrządzić kotlety z piersi kurczaka albo schabowe. Jeśli chcesz, aby panierka była bardziej chrupiąca, płatki migdałowe wymieszaj pół na pół z płatkami kukurydzianymi i wrzuć kotlety na bardzo gorący olej
Reklama
Reklama
Reklama