Kotlety sojowe z jabłkiem i ryżem
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 18:43
Reklama
- 1/2 opakowania gotowych kotletów sojowych
- 2 cebule
- łyżka oliwy
- kwaskowate, twarde jabłko (szara reneta)
- torebka długoziarnistego ryżu
- 1/2 łyżeczki jarzynki lub wegety
- po szczypcie cząbru i majeranku
- sól
Reklama
Kotlety sojowe zalać w rondlu 1/2 l wody, dodać cząber, majeranek i jarzynkę, gotować 20 minut lub zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
Zdjąć z ognia, odstawić razem z wywarem na 1 godzinę. Następnie odcedzić i odcisnąć.
Cebule obrać z łupin, pokroić w piórka. Jabłko obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć nasiona.
Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, zeszklić. Posolić, podlać 2 łyżkami wody i dusić 2 minuty. Dodać jabłka i kotlety. Przykryć i dusić na małym ogniu około 10 minut.
Ryż ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Kotlety podawać z cebulą, jabłkami i ryżem.
Reklama
Reklama
Reklama