Kotlety schabowe w panierce
Przygotowanie: 20 minut
Smażenie: 15 minut
Porcja: 420 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 09.11.2006, 12:34
Reklama
Składniki na 4 porcje
● 4 kotlety schabowe
● 6 kromek chleba bez skórki
● 3 łyżki masła
● 2 łyżki mąki
● jajko
● 2 łyżki mleka
● 3 łyżka oleju
● łyżka przyprawy do potraw KUCHAREK
● sól, pieprz
Chleb pokroić w drobną kostkę. Grzanki oprószyć przyprawą Kucharek i lekko obsmażyć na 2 łyżkach masła. Przestudzić.
Kotlety rozbić niezbyt cienko, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w kolejno mące, w jajku roztrzepanym z mlekiem, a na koniec opanierować w grzankach, lekko docisnąć. Kotlety smażyć na oleju z łyżką masła z obu stron na rumiano.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama