Kotlety rybne z ogórkami
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 470 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 20:02
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 1/2 kg filetów z dorsza
- kajzerka
- 1/2 szklanki mleka
- cebula
- ząbek czosnku
- 3 łyżki masła
- kilka gałązek koperku
- jajko
- 10 dag tartej bułki
- 4 łyżki oleju
JARZYNKA:
- 1 kg ogórków
- 30 dag śmietany 12%
- cebula
- łyżka masła
- łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki musztardy
- kilka gałązek koperku
- sól, pieprz
Reklama
- Filety rybne zemleć w maszynce. Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na łyżce masła. Koperek opłukać, pokroić.
- Rybę wyrobić z koperkiem, czosnkiem, cebulą, bułką i jajkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Z masy rybnej uformować pulpety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju i pozostałym maśle.
- Jarzynka: ogórki obrać, pokroić w kawałki. Cebulę posiekać. Masło stopić w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać ogórki i śmietanę wymieszaną z musztardą, zagotować. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Posypać koperkiem. Pulpety podawać z jarzynką.
Reklama
Reklama
Reklama