Reklama

●4 kotlety schabowe (ze środka)
● łyżka sosu sojowego
●sok z cytryny
●przyprawa do mięsa wieprzowego
●2 kromki chleba tostowego
●2 dymki ze szczypiorem
●2 ząbki czosnku
●olej
●100 ml bulionu
● łyżka startego sera
●sól
●pieprz
[adsense]
Kotlety opłucz, osusz, ostrym nożem natnij w każdym głęboka kieszeń. Mięso skrop sosem sojowym, sokiem z cytryny, oprósz przyprawa, pozostaw pod przykryciem na 20 min. W tym czasie odkrój skórkę od pieczywa, pokrój je w małą kostkę, podsmaż na oleju. Oczyść dymki i czosnek, posiekaj (dymki razem ze szczypiorem), dodaj do chleba, podsmaż razem. Wlej bulion, wymieszaj, duś 2–3 minuty. Dodaj ser, przypraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj na jednolita masę. Farsz nałóż do kieszonek w mięsie, zepnij je wykałaczkami. Smaż kotlety na grillowej patelni, kilkakrotnie je odwracając. Możesz usmażyć je także na tradycyjnej patelni, na rozgrzanym oleju wymieszanym z łyżką masła.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama