Reklama

● 1/2 kg białej kapusty
● 1/2 kg mięsa mielonego
● 2 jajka
● duża cebula
● sól
● pieprz
● kminek
● oregano
● szklanka kaszy manny
● tarta bułka
● olej
● 3/4 szklanki bulionu drobiowego
● 1/3 szklanki przecieru pomidorowego
Kapustę poszatkuj drobno, wymieszaj z mięsem, jajkami, posiekaną cebulą, solą, pieprzem, kminkiem i oregano do smaku, dokładnie wymieszaj. Wsyp kaszę i jeszcze raz wymieszaj. Z masy formuj płaskie kotlety, obtaczaj w tartej bułce. Smaż na oleju z obu stron na rumiano. Przełóż do rondla, podlej bulionem, duś ok. 40 min na małym ogniu. Pod koniec dodaj przecier pomidorowy, przypraw do smaku.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama