Reklama

PORCJA: 346 kcal
PRZYGOTOWANIE: 35 minut
NA 4 PORCJE:
● 1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego
● 2 łyżeczki chrzanu
● ok. 100 g tartej bułki
● jajko
● mała czerwona cebula
● łyżka keczupu
● łyżeczka majeranku
● olej do smażenia
● sól
● pieprz
Mięso wymieszać z chrzanem, tartą bułką, jajkiem, pokrojoną drobno cebulą, keczupem i majerankiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej zwilżonymi dłońmi formować średniej wielkości klopsy. Smażyć na patelni ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym oleju. Gotowe osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać np. z sałatką ziemniaczaną.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama