Kotlet z jajkiem
Przygotowanie: 40 min
Porcja: 220 kcal
- Naj
Opublikowano: 25.09.2008, 07:30
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- kajzerka
- duża cebula
- 6 jajek
- 60 dag mielonej cielęciny
- bułka tarta
- olej
- 4 duże pomidory
- sól
- pieprz
- główka sałaty
- szczypior
Reklama
Mięso wyrób z posiekaną cebulą, namoczoną i odciśniętą kajzerką, dwoma jajkami oraz solą i pieprzem do smaku. Uformuj 4 płaskie kotlety. Obtocz je w tartej bułce i usmaż z obu stron. Pozostałe 4 jajka wybij na gorący olej i smaż ok. 5 min. Na każdym kotlecie ułóż po sadzonym jajku, przewiąż szczypiorem. Podawaj na plastrach pomidorów, z sałatą, oprószone pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama