Kotleciki sojowe z bukietem warzyw
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 310 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 14:09
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- opakowanie mielonych kotletów sojowych (15 dag)
- jajko
- 1/2 kajzerki
- kilka łyżek bulionu z kostki
- cebula
- opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej
- 2 dag masła
- bułka tarta
- olej
- 1/2 łyżeczki cząbru
- sól, pieprz
Reklama
Proszek sojowy na kotlety zalać wodą zgodnie z opisem na opakowaniu, odstawić.
Kajzerkę namoczyć w bulionie. Cebulę obrać, posiekać, zrumienić na łyżeczce masła.
Do soi dodać odciśniętą bułkę, cebulę, jajko, przyprawić cząbrem, solą i pieprzem.
Dokładnie wyrobić, uformować okrągłe, płaskie kotlety, obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć z obu stron na oleju. Trzymać w cieple.
Mrożonkę ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Kotlety podawać z warzywami obłożonymi wiórkami masła.
Reklama
Reklama
Reklama