Kopytka po włosku z sosem z pomidorów
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 400 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 20:28
Reklama
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE
Reklama
- 1/2 kg ziemniaków
- 3 łyżki mąki
- jajko
- 40 dag pomidorów bez skóry
- cebula
- marchewka
- ząbek czosnku
- łyżka natki
- 2 łyżki parmezanu
- olej
- sól, bazylia
Reklama
- Pomidory pokroić. Marchewkę obrać, zetrzeć. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
- Cebulę, marchewkę i czosnek podsmażyć na łyżce oleju. Dodać pomidory, dusić około 10 minut, aż sos zgęstnieje. Dodać natkę, przyprawić solą.
- Ziemniaki umyć, ugotować, obrać, zemleć. Dodać makę, jajko, szczyptę soli, zagnieść ciasto. Uformować kopytka. Ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
- Kopytka polać sosem, posypać bazylią i parmezanem.
Reklama
Reklama
Reklama