Konkurs z Vegetą!
Wygraj wyjątkowy weekend w SPA księżnej Anny w Zamku Ryn**** najlepszym obiekcie historycznym w Polsce. Weź udział w kulinarnym konkursie Vegeta już dziś!
- materiały prasowe
Wejdź na
www.vegeta.pl, rozwiąż quiz i sprawdź, jaki towarzyszy ci MOOD FOOD.
Przygotuj swój przepis, zdjęcie potrawy i zatytułuj wybranym MOOD FOOD ze strony Vegeta!
Zgłoszenie wyślij na adres: konkursvegeta@burdamedia.pl do 10.06.2016 r.
Faszerowane roladki
• 4 plastry schabu bez kości
• 2 łyżki musztardy
• 2 łyżeczki Vegety do mięs
• 1 cebula
• 4 łyżki masła
• 10 dag suszonych pomidorów w oleju
• 10 dag czarnych oliwek
• 1 kostka bulionu cebulowego Vegeta
• sól, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA
Mięso rozbijamy, smarujemy musztardą, doprawiamy Vegetą do mięs. Cebulę siekamy i podsmażamy na 1 łyżce masła. Pomidory i oliwki kroimy, razem dodajemy do cebuli. Farsz rozsmarowujemy na plastrach mięsa, zwijamy i spinamy wykałaczką. Na pozostałym maśle obsmażamy roladki, dodajemy bulion rozpuszczony w szklance wody i dusimy pod przykryciem ok. 15–20 min.
Vegeta do mięs, to wyjątkowa kompozycja warzyw, ziół i wyrazistych przypraw. Jest doskonała do różnego rodzaju dań mięsnych lub mięsno-warzywnych. Idealnie sprawdzi się do mięsa duszonego i smażonego, a także do gulaszów, zrazów, mięs pieczonych i z grilla.