Kolorowe szaszłyki
grill mięsny
Opublikowano: 13.06.2008, 11:49
Reklama
- 60 dag piersi indyka
- pomidorki koktajlowe
- po jednej papryce zielonej i żółtej
- 2 duże cebule
- sok z 1/2 cytryny i 1/2 pomarańczy
- suszone śliwki bez pestek
- 1/3 szklanki oliwy
- musztarda grillowa
- przyprawa do grilla
Reklama
Oliwę wymieszaj z sokami i łyżką musztardy grillowej. Mięso umyj, osusz pokrój na kwadraty, włóż do miseczki z marynatą, wymieszaj. Marynuj je 2 godz., od czasu do czasu przemieszaj. Papryki umyj, oczyść i pokrój w szerokie paski, w każdy zawiń pomidor. Cebule obierz i pokrój na ćwiartki. Na patyczki szaszłykowe nabijaj kolejno kawałek mięsa, cebulę, ślwkę, paprykę z pomidorkiem, mięso itd. Szaszłyki oprósz przyprawą do grilla. Grilluj ok. 15 min.
Reklama
Reklama
Reklama