Kolorowe ciasto naleśnikowe
Efektowne i na pewno sie uda!
- Naj
Opublikowano: 30.06.2008, 11:00
Reklama
Składniki:
Reklama
- 2 szklanki mąki
- 1 i 1/2 szklanki wody
- szklanka mleka
- szczypta soli
- 2 łyżki oleju
- 1/4 soku z buraków
- 2 łyżki zmiksowanego szpinaku
- łyżeczka curry
- 2 jajka
Reklama
1. Do głębokiego naczynia wsyp przesianą mąkę, wlej mleko, wodę, wymieszaj. Dodaj jajka, 2 łyżki oleju i szczyptę soli, zmiksuj na ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany.
2. Rozlej podstawowe ciasto naleśnikowe do 3 miseczek. Do jednej wsyp curry, do drugiej sok z przetartego szpinaku, a do trzeciej sok z buraczków. Dokładnie wymieszaj.
3. Rozgrzej dobrze średniej wielkości patelnię. Posmaruj ją skórką słoniny. Na gorącą wylewaj po kolei kolorowe ciasta z miseczek, smaż naleśniki z obu stron.
Reklama
Reklama
Reklama