Reklama

Składniki:

Reklama
  • 2 szklanki mąki
  • 1 i 1/2 szklanki wody
  • szklanka mleka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju
  • 1/4 soku z buraków
  • 2 łyżki zmiksowanego szpinaku
  • łyżeczka curry
  • 2 jajka
Reklama

1. Do głębokiego naczynia wsyp przesianą mąkę, wlej mleko, wodę, wymieszaj. Dodaj jajka, 2 łyżki oleju i szczyptę soli, zmiksuj na ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany.
2. Rozlej podstawowe ciasto naleśnikowe do 3 miseczek. Do jednej wsyp curry, do drugiej sok z przetartego szpinaku, a do trzeciej sok z buraczków. Dokładnie wymieszaj.
3. Rozgrzej dobrze średniej wielkości patelnię. Posmaruj ją skórką słoniny. Na gorącą wylewaj po kolei kolorowe ciasta z miseczek, smaż naleśniki z obu stron.

Reklama
Reklama
Reklama