Kolanka z kurczakiem
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 640 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 15:25
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
- 75 dag makaronu (najlepiej kolanka lub rurki)
- 40 dag wędzonego kurczaka
- 10 dag parmezanu
- 3 łyżki oliwy
- łyżka octu winnego
- łyżeczka musztardy
- 2 łyżki świeżego posiekanego lub łyżeczka suszonego oregano
- sól, pieprz
Reklama
Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, ostudzić.
Kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Parmezan zetrzeć na tarce na cienkie płatki.
Musztardę, ocet winny i oliwę wymieszać. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron i kurczaka włożyć do miski, polać sosem, delikatnie wymieszać.
Sałatkę posypać parmezanem i oregano, lekko wymieszać. Przed podaniem schłodzić.
Reklama
Reklama
Reklama