Koktajl bułgarski
Przygotowanie: 15 minut
Oczekiwanie: 2 godziny
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 14:37
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 1/2 kg ogórków
- 15 dag naturalnego gładkiego twarożku
- 250 ml jogurtu naturalnego
- 3 orzechy włoskie
- po 2-3 gałązki świeżego koperku, natki, rozmarynu i oregano
- sól, pieprz
Reklama
Ogórki obrać, przepołowić i wyjąć pestki. Miąższ pokroić na kawałki. Orzechy wyłuskać, posiekać. Zioła opłukać, otrzepać i posiekać.
Ogórki zmiksować z twarożkiem i jogurtem. Wymieszać z orzechami i ziołami, wstawić do lodówki na 2 godziny. Koktajl przyprawić do smaku solą i szczyptą pieprzu.
Reklama
Reklama
Reklama