Reklama
SKŁADNIKI:
  • 150g masła
  • szklanka wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki płatków migdałowych
  • szklanka cukru
  • 5 łyżek stopionej czekolady
  • 2 i 1/2 szklanki mleka w proszku
  • wiórki kokosowe do dekoracji
Reklama

50g masła roztopić na patelni, wsypać wiórki kokosowe i płatki migdałowe - zarumienić je na złoty kolor. Resztę masła zmiksować z cukrem, 3 łyżkami czekolady i mlekiem w proszku. Połączyć z płatkami i wiórkami.
Rękami zwilżonymi w zimnej wodzie formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Wstawić je do lodówki. Schłodzone trufelki obtoczyć w czekoladzie i posypać wiórkami kokosowymi.
Nasza rada: Smak masy można wzbogacić dodatkiem 2 łyżek rumu lub kilku kropli esencji rumowej.

Reklama
Reklama
Reklama