Knedle z manny
Przygotowanie: 25 minut
Oczekiwanie: 1 godzina
Porcja: 490 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 14:15
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 20 dag kaszy manny
- 1/2 kg twarogu
- 2 jajka
- łyżka masła
- 20 dag mąki
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2-3 brzoskwinie z puszki
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 1-2 łyżeczki cukru pudru
- sól
Reklama
Twaróg zemleć w maszynce. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z masłem, wymieszać z twarogiem. Wsypać kaszę mannę, dokładnie wymieszać, odstawić na godzinę.
Z białek ubić pianę, wsypać mąkę, wymieszać. Dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać, przyprawić solą. Brzoskwinie osączyć, pokroić na niewielkie kawałki.
Z masy formować kule, do środka włożyć po kawałku brzoskwini, dokładnie zalepić. Knedle obtoczyć w mące ziemniaczanej, gotować pod przykryciem ok. 10 minut, odcedzić.
Jogurt posłodzić do smaku cukrem pudrem. Gorące knedle polać jogurtem.
Reklama
Reklama
Reklama