Reklama

Składniki na 4 porcje

Reklama
  • 20 dag kaszy manny
  • 1/2 kg twarogu
  • 2 jajka
  • łyżka masła
  • 20 dag mąki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2-3 brzoskwinie z puszki
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżeczki cukru pudru
  • sól
Reklama

Twaróg zemleć w maszynce. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z masłem, wymieszać z twarogiem. Wsypać kaszę mannę, dokładnie wymieszać, odstawić na godzinę.
Z białek ubić pianę, wsypać mąkę, wymieszać. Dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać, przyprawić solą. Brzoskwinie osączyć, pokroić na niewielkie kawałki.
Z masy formować kule, do środka włożyć po kawałku brzoskwini, dokładnie zalepić. Knedle obtoczyć w mące ziemniaczanej, gotować pod przykryciem ok. 10 minut, odcedzić.
Jogurt posłodzić do smaku cukrem pudrem. Gorące knedle polać jogurtem.

Reklama
Reklama
Reklama