Klopsy rybne z sosem
Przepis na klopsy rybne ze śmietanowym sosem. Zdrowe i niedrogie danie. Nadaje się także dla dzieci.
- Naj
Opublikowano: 02.06.2010, 11:00
Reklama
● 50 dag filetów z dorsza
● jajko
● 2 łyżki tartej bułki
● natka
● sól
● pieprz ziołowy
● 2 l bulionu warzywnego
● 3 łyżki masła
● 150 ml śmietany
● 2 łyżeczki musztardy
● 1/2 pęczka kopru
[adsense]
Filety zmiel. Dodaj jajko, tarta bułkę, posiekaną natkę, przyprawy, wyrób masę. Formuj z niej małe pulpety. Powoli gotuj we wrzącym bulionie, aż wypłyną; wyjmij łyżką cedzakową. Przełóż do natłuszczonego masłem żaroodpornego naczynia, skrop resztą masła, zapiekaj 10 min w 190°C. Śmietanę, musztardę i posiekany koperek wymieszaj, przypraw. Polej sosem pulpety.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama