Kiełbaski z patyka
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 15-20 minut
Porcja: 180 kcal
Składniki na 4 porcje
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 09.08.2007, 22:06
Reklama
● 2 porcje gotowego tatara
● słodka papryka w proszku
● 200 ml naturalnego jogurtu
● 1/2 pęczka świeżej mięty
● sól, pieprz
Mięso wraz z dodatkami i żółtkami starannie wyrobić. Przyprawić papryką w proszku. Uformować wałeczki grubości i wielkości kciuka, nałożyć na patyczki do szaszłyków. Upiec na rumiano w piekarniku (w temp. 180°C) lub na ruszcie.
Jogurt wymieszać z posiekaną miętą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do kiełbasek.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama