Kiełbasiane stożki
Przygotowanie: 25 min
Kaloryczność: 250 kcal
Dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 17.11.2008, 16:00
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 30 dag kiełbasy lisieckiej lub suchej krakowskiej
- łyżka żelatyny
- kostka bulionu królewskiego
- sól
- pieprz
- majeranek
- łyżka wódki
- 10 dag startego parmezanu
- łyżeczka octu balsamicznego
Reklama
Kiełbasę sparz, zdejmij skórkę, środek pokrój w cienkie plasterki. Bulion rozpuść w 1/2 l wody, przypraw pikantnie solą, pieprzem i majerankiem, wymieszaj z żelatyną, wódką i octem balsamicznym. W głębokich, szpiczastych kieliszkach układaj plastry kiełbasy, przesypując je parmezanem, zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki. Przed podaniem skrop je sokiem z cytryny.
Reklama
Reklama
Reklama