Reklama

Podczas gorączki przygotowań do Świąt 2016 popularne kawiarnie oferują swoim klientom zimowe wariacje ulubionej kawy. Mamy więc dyniową kawę, z orzechami i karmelem, zieloną matchę ze świąteczną posypką, niebieską "smurfową" latte czy ciasteczkową mochę. Jednak ostatnio jedna z kafejek w Seulu, w Korei Południowej, poszła o krok dalej - stworzyła kawę z zanurzoną w filiżance bezą. Take-out drawing nie pokusiło się tylko o nadanie bezowego smaku swojej kawie, zadbało o jej strukturę.
Zupełnie inaczej niż wszelkiego rodzaju kremy i bita śmietana, beza nie rozpuszcza się w gorącej kawie, można ją jednak zanurzyć w napoju. To z pewnością będzie jeden z najczęściej fotografowanych napojów na Instagramie w sezonie zima 2016.
Prawdopodobnie za chwilę trafi z Korei Południowej do kafejek w Stanach, a potem prosto do Europy.
Mnóstwo cukru, pięknie piętrząca się beza i gorąca kawa na samym dnie. To musi się udać, choć jej wypicie może przysporzyć kilku technicznych trudności.
ZOBACZ TEŻ:
NAJLEPSZY SERNIK NA ŚWIĘTA

KULINARNE INSPIRACJE 2017

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama