Kawa z bezą: nowy trend na INSTAGRAMIE!
Była już niebieska latte, zielona matcha, teraz czas na kawę z bezą lub jak kto woli bezę w kawie. Dla smakoszy!
Podczas gorączki przygotowań do Świąt 2016 popularne kawiarnie oferują swoim klientom zimowe wariacje ulubionej kawy. Mamy więc dyniową kawę, z orzechami i karmelem, zieloną matchę ze świąteczną posypką, niebieską "smurfową" latte czy ciasteczkową mochę. Jednak ostatnio jedna z kafejek w Seulu, w Korei Południowej, poszła o krok dalej - stworzyła kawę z zanurzoną w filiżance bezą. Take-out drawing nie pokusiło się tylko o nadanie bezowego smaku swojej kawie, zadbało o jej strukturę.
Zupełnie inaczej niż wszelkiego rodzaju kremy i bita śmietana, beza nie rozpuszcza się w gorącej kawie, można ją jednak zanurzyć w napoju. To z pewnością będzie jeden z najczęściej fotografowanych napojów na Instagramie w sezonie zima 2016.
Prawdopodobnie za chwilę trafi z Korei Południowej do kafejek w Stanach, a potem prosto do Europy.
Mnóstwo cukru, pięknie piętrząca się beza i gorąca kawa na samym dnie. To musi się udać, choć jej wypicie może przysporzyć kilku technicznych trudności.
ZOBACZ TEŻ:
NAJLEPSZY SERNIK NA ŚWIĘTA
KULINARNE INSPIRACJE 2017
1 z 8
13380956_635266413301196_2096781245_n
2 z 8
14482089_1793173167603452_1457478322760974336_n
3 z 8
14533717_1820785611510318_5785433724963258368_n
4 z 8
14607179_1430872183607960_2111237903592980480_n
5 z 8
14733679_1685046325158224_6420501346130067456_n
6 z 8
15048159_366496553686378_2754308741049352192_n
7 z 8
15258693_998759456919261_5560198621984456704_n
8 z 8
15337056_172470726553512_3018808606846877696_n