Kartoflanka
PRZYGOTOWANIE: 40 minut
PORCJA: 135 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 13:50
Reklama
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI
Reklama
80 dag ziemniaków
2 marchewki
4 kostki rosołowe
20 dag pieczarek
cebula
2 łyżki oleju
łyżka mąki
150 ml śmietany
łyżka posiekanej natki
sól, pieprz, majeranek
Ziemniaki i marchewkę obrać. Ziemniaki pokroić w kawałki, a marchewkę w słupki. W rondlu zagotować 2 l wody, wrzucić kostki rosołowe i warzywa, gotować 15 minut.
Cebulę i pieczarki obrać. Cebulę posiekać, a pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę i pieczarki przesmażyć na oleju. Oprószyć mąką, wlać śmietanę i zamieszać.
Dodać do wywaru z ziemniakami, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem, gotować 10 minut. Zupę posypać natką.
Reklama
Reklama
Reklama