Kapuśniaczek
Swojska zupa dla smakoszy!
- kobieta.pl
Opublikowano: 30.08.2014, 09:35
Reklama
Składniki:
Reklama
- pół kilograma kiszonej kapusty
- włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka)
- mała cebula
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
- woda - około 2 l
- porcja rosołowa mięsa
- kilka ziemniaków
- kawałek kiełbasy
- masło
- listek laurowy
Reklama
Kapustę lekko namocz, opłukaj, pokrój. Mięso umyj, zalej wodą, dodaj pokrojoną włoszczyzne, listek laurowy, ząbek czosnku oraz sól i pieprz. Gotuj przez około 15 minut, następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Na maśle zeszklij cebulę, dodaj kapustę i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Delikatnie duś przez około 10 minut. Kapuste wraz z cebulką i kiełbasą dodaj do wywaru. Gotuj jeszcze 20 minut. Kapuśniaczek gotowy!
Reklama
Reklama
Reklama