Kanapkowy torcik
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 410 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 15:09
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 2 opakowania pasty rybnej KING OSCAR
- 12 kromek chleba tostowego
- 1/2 cebuli
- świeży ogórek
- ogórek kiszony
- 30 dag gładkiego serka naturalnego
- pęczek koperku
- sól, pieprz
Reklama
Cebulę posiekać. Ogórek kiszony pokroić w kostkę. Pastę rybną utrzeć z łyżką twarożku, wymieszać z cebulą i ogórkiem, przyprawić do smaku.
Koperek opłukać, posiekać. Resztę twarożku utrzeć z koperkiem, przyprawić solą i pieprzem. Świeży ogórek obrać, pokroić w plasterki.
Tosty opiec. 4 posmarować pastą rybną, a 4 - twarożkową. Tosty z pastą twarożkową ułożyć na tostach z pastą rybną.
Na paście twarożkowej rozłożyć plasterki ogórka, przykryć pozostałymi 4 tostami. Torciki przekroić po przekątnej na pół, na dwa trójkąty.
Reklama
Reklama
Reklama