Kanapki z twarożkiem i warzywami
Porcja:163 kcal
Przygotowanie: 10 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 21:34
Reklama
Dla 4 osób
Reklama
- 4 bułki żytnie
- 200 g twarożku
- łyżeczka oliwy
- 2 duże pomidory
- pęczek rzodkiewek
- strąk żółtej papryki
- sól, pieprz
- po kilka listków koperku i gałązek szczypiorku
- kilka listków sałaty
Twarożek rozetrzeć z oliwą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Warzywa i zieleninę umyć i osączyć. Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paseczki. Pomidora pokroić w plasterki (ewentualnie wcześniej sparzyć i obrać), rzodkiewki pokroić w krążki. Bułki nadkroić. Posmarować twarożkiem. Obłożyć warzywami i zieleniną.
Reklama
Nasza rada
Bułki po rozkrojeniu można posmarować masłem i wstawić na 5 minut do rozgrzanego piekarnika. Będą dzięki temu ciepłe i chrupiące.
Reklama
Reklama
Reklama