Kanapki z tuńczykiem
Porcja: 381 kcal
Przygotowanie: 15 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 21:24
Reklama
Dla 4 osób
Reklama
- puszka tuńczyka w zalewie własnej
- cebula
- 2 łyżki oliwy
- 2 jajka na twardo
- kilka listków sałaty
- biały pieprz
- sok z cytryny
- bagietka
- masło (niekoniecznie)
- natka
Reklama
Cebulę obrać, umyć, drobno posiekać. Zalać wrzątkiem. Dokładnie osączyć. Rybę wyjąć z puszki. Osączyć. Wymieszać z oliwą i cebulą. Doprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Bułkę pokroić ukośnie na niezbyt cienkie kromki. Jajka obrać, posiekać. Sałatę i natkę opłukać. Z natki poodrywać listki. Na kromkach bagietki układać po liściu sałaty i porcji tuńczyka. Każdą kromkę posypać jajkiem. Udekorować listkami natki.
Reklama
Reklama
Reklama