Kanapki z tatarem z łososia
- Claudia
Opublikowano: 13.01.2014, 13:57
Reklama
PORCJA: 228 kcal
PRZYGOTOWANIE: 20 minut
NA 4 PORCJE:
Reklama
- 400 g świeżego filetu z łososia bez skóry
- 200 g soli morskiej
- 400 ml oliwy
- pieprz
- liść laurowy
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 2 czerwone cebule
- ząbek czosnku
- kilka gałązek koperku
- cytryna
- bagietka
- 12 liści szpinaku
- 3 łyżki czarnego kawioru
Reklama
Łososia umyć, osuszyć. Posypać z każdej strony solą morską i odstawić do lodówki na dwie godziny, po czym opłukać i osuszyć. Zalać oliwą, dodać pieprz, liść laurowy i ziele angielskie. Marynować w lodówce przez noc. Filety osączyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę. Dodać posiekane ce-bule i czosnek oraz pokrojony koperek (kilka gałązek koperku odłożyć). Doprawić sokiem z poło-wy cytryny i pieprzem. Bagietkę pokroić w kromki. Na każdej kromce ułożyć po listku szpinaku i 1–2 łyżki tatara. Wierzch ozdobić kawiorem, odłożonym koperkiem i skórką startą z cytryny.
Reklama
Reklama
Reklama