Kanapki z salami
Porcja: 391 kcal
Przygotowanie: 20 minut
Smażenie: 10 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 21:33
Reklama
Dla 4 osób
Reklama
- 4 okrągłe bułeczki (do hamburgerów)
- 150 g grubego salami
- 2 jajka
- 150 g pieczarek
- 4 łyżki mleka
- 2 pomidory
- łyżka masła
- 100 g mozzarelli
- 1/2 pęczka natki
- sól
Reklama
Jajka roztrzepać z mlekiem, doprawić szczyptą soli. Pieczarki umyć, osączyć, drobno pokroić. Podsmażyć na połowie rozgrzanego masła. Zalać jajeczną masą. Smażyć na wolnym ogniu, przechylając patelnią, by nieścięta masa spływała na dno. Omlet podzielić na 4 części. Pomidory umyć, razem z salami i mozzarellą pokroić w plastry. Bułki nadkroić, cienko posmarować masłem. Do środka włożyć salami, po porcji omletu i po plastrze pomidora oraz mozzarelli. Suto posypać natką.
Reklama
Reklama
Reklama