Kanapki z kolorowymi pastami
Porcja: 155 kcal
Przygotowanie: 15 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 21:32
Reklama
Dla 4 osób
Reklama
- 8 kromek pieczywa żytniego
Pasta żółta:
- 2 jajka na twardo
- 200 g twarożku
- dymka
- sól, curry, biały pieprz
- czerwona papryka
Pasta czerwona:
- 200 g twarożku
- łyżka naturalnego jogurtu
- 2 łyżki keczupu
- słodka mielona papryka
- sól, pieprz
- dymka
Pasta biało-zielona:
- 250 g rokpolu
- 3 łyżki śmietany
- łyżka koperku
- kilka orzechów włoskich (niekoniecznie)
- sól, pieprz
Reklama
Jajka posiekać. Wymieszać z 200 g twarożku i pokrojoną w kawałki dymką. Doprawić curry, solą i białym pieprzem. 200 g twarożku rozetrzeć z jogurtem i 2 łyżkami keczupu. Doprawić mieloną papryką, solą i pieprzem. Rokpol utrzeć ze śmietaną. Wymieszać z koperkiem i pokruszonymi orzechami.Doprawić. Pasty rozsmarować na pieczywie. Posypać natką, pokrojoną w kawałki papryką lub dymką.
Reklama
Reklama
Reklama