Kanapki nadziewane w pierzynce
Porcja: 191 kcal
Przygotowanie: 30 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 21:36
Reklama
Dla 4 osób
Reklama
- 9 jajek na twardo
- 2 łyżki startego ostrego sera
- 4 łyżki natki
- 2 łyżki śmietanki
- 3 krakersy
- sól, biały pieprz
- łyżka prażonej cebulki (produkt gotowy)
Reklama
Jajka obrać, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka i posiekać razem z jednym jajkiem. Krakersy namoczyć w śmietance, rozdrobnić, razem z serem, cebulką i połową natki wymieszać z posiekanymi żółtkami. Doprawić solą i pieprzem. Nadzieniem wypełnić 16 połówek białek (1/4 nadzienia zostawić). Składać po dwie połówki jajek, oblepiać pozostałym nadzieniem i obtaczać w reszcie posiekanej natki.
Reklama
Reklama
Reklama