Kanapka ze śledziem i buraczkami
Kanapka, która z powodzeniem zastąpi Ci piątkowy lunch. Bez mięsa!
- kobieta.pl
Opublikowano: 01.03.2013, 12:08
Reklama
Składniki:
Reklama
- razowy chleb
- masło
- plat śledzia
- koperek
- szczypiorek
- buraczek
- pomidor
- pieprz (czarny i czerwony) i sól
Reklama
Buraczki (najlepiej niewielkie - szybciej sie ugotują) obieramy i gotujemy do miękkości, kroimy w kostkę. Pomidora parzymy, zdejmujemy skórkę, kroimy w kostkę. Kromke chleba smarujemy masłem, nakładamy wymiaszene ze sobą buraczki, pokrojony szczypior i pomidory. Na górę dokładamy paseczek śledzia. Całość posypujemy koperkiem oraz pieprzem i solą do smaku. Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama