Kalafiorowa surówka z koperkiem
Na 6 porcji po 100 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 11:02
Reklama
- kalafior
- łyżka octu
- pęczek koperku
- 2 ząbki czosnku
- 5-6 łyżek majonezu
- 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- sól
Reklama
Kalafior podzielić na różyczki, włożyć je na 20 minut do wody zakwaszonej octem. Osączyć, wysuszyć w ściereczce, zetrzeć na tarce lub drobno pokruszyć. Koperek opłukać, otrzepać wodę, posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem.
Kalafior wymieszać z koperkiem i czosnkowym majonezem. Sałatkę przyprawić do smaku solą, posypać orzechami. Wstawić na 30 minut do lodówki.
Reklama
Reklama
Reklama