3/4 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki mąki łyżeczka sody 1/2 łyżeczki cynamonu łyżka kakao 4 jabłka masło i tarta bułka do formy gotowa polewa czekoladowa płatki migdałowe Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na gładką masę. Ciągle ucierając, dodawaj kolejno mąkę wymieszaną z sodą, cynamon i kakao. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Wymieszaj z ciastem i pianą ubitą z białek. Tortownicę o śr. 28 cm natłuść i oprósz tartą bułką, napełnij ciastem. Piecz ok. 45 min w 170˚C. Po upieczeniu ostudź, polej polewą, posyp płatkami migdałowymi.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
\r\n
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.\r\n
3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki mąki łyżeczka sody 1/2 łyżeczki cynamonu łyżka kakao 4 jabłka masło i tarta bułka do formy gotowa polewa czekoladowa płatki migdałowe Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na gładką masę. Ciągle ucierając, dodawaj kolejno mąkę wymieszaną z sodą, cynamon i kakao. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Wymieszaj z ciastem i pianą ubitą z białek. Tortownicę o śr. 28 cm natłuść i oprósz tartą bułką, napełnij ciastem. Piecz ok. 45 min w 170˚C. Po upieczeniu ostudź, polej polewą, posyp płatkami migdałowymi.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.