Reklama

FASZEROWANE FIGI Z RUKOLĄ:

Reklama

Składniki na 6 porcji:
- 6 dojrzałych fig
- 6 łyżek twarożku
- pęczek rukoli
- 3 łyżki orzeszków piniowych
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki octu balsamicznego
- sól, pieprz
- szczypiorek do dekoracji

Reklama

Umyj figi, osusz i przekrój od góry dwoma cięciami na krzyż. Nałóż do każdej z nich po jednej łyżce serka.
Umyj rukolę i szczypiorek, osusz. Podsmaż delikatnie orzeszki na rozgrzanej patelni bez oleju. Nałóż na talerze po porcji rukoli posypanej uprażonymi orzeszkami.
W miseczce wymieszaj oliwę z octem, solą, pieprzem i polej tym sosem sałatę. Połóż na nią figi i posyp je posiekanym szczypiorkiem.

Reklama
Reklama
Reklama