Reklama

Do przygotowania wiórków czekoladowych potrzebna Ci będzie tabliczka deserowej lub gorzkiej czekolady. Ścierając ją na zwykłej, drobnej tarce uzyskasz małe wiórki, które sprawdzą sie idealnie na przykład jako posypka do kawy. Delikatnie skropbiąc tabliczkę nożykiem otrzymasz średniej wielkości wiórki do posypywania deserów. Ta praca jest trochę żmudna, ale zdecydowanie warta zachodu. Jeśli zależy Ci na dużych wiórach użyj...obieraczki do jarzyn! Za jej pomoca wycinaj z czekolady długie wstążki!
UWAGA: Jeśli czekolada kruszy się, przez kilka sekund podgrzej ją w mikrofali, albo jeszcze lepiej ugrzej ją ciepłem swoich rąk (wkładając wcześniej do opakowania). Jeśli czekolada jest za miękka i wiórki nie chcą wychodzić włóż tabliczkę do lodówki (na kilka minut do najzimniejszej części).
Proste prawda?

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama