Jajka na bekonie
Przygotowanie: 15 minut
Składniki na 4 porcje
Porcja: 220 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 12:36
Reklama
- 4 plastry bekonu
- 8 jajek
- ewentualnie sól i pieprz
- ewentualnie łyżka masła
Reklama
Dużą patelnię o grubym dnie postawić na ogniu i mocno rozgrzać (jeśli bekon jest chudy, rozpuścić masło). Ułożyć bekon, podsmażyć z jednej strony, przełożyć na drugą, usmażyć na rumiano.
Rozbijać jajka po sztuce, wylewać po dwa na plaster bekonu, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Smażyć chwilę, aż białko się zetnie. Bekon z jajkami przełożyć na talerz. Podawać z grzankami.
Reklama
Reklama
Reklama