Jajecznica z rzodkiewką i groszkiem
Przepis na 4 osoby
Przygotowanie: 20 min
Kolorowe śniadanie na dobry początek dnia. Wzmocni nas i poprawi nastrój
- Krystyna Stryjewska, Naj
Opublikowano: 22.04.2010, 10:07
Reklama
- 2 pomidory
- pęczek rzodkiewek
- 1/2 pęczka szczypioru
- 1/2 puszki groszku
- 2 łyżki masła
- 6 jajek
- sól
Reklama
Pomidory i rzodkiewki umyj, osusz. Pomidory pokrój w kostkę, a rzodkiewki w plasterki. Szczypior opłucz, osusz, posiekaj. Groszek odcedź. Na patelni rozgrzej masło, włóż warzywa, chwilę podgrzewaj, zalej lekko roztrzepanymi jajkami. Smaż, delikatnie mieszając, aż jajecznica się zetnie. Posól do smaku.
Reklama
Reklama
Reklama