Jajeczka w pomidorach
grill warzywny
Opublikowano: 16.06.2008, 14:42
Reklama
- 4 duże pomidory
- 4 jajeczka przepiórcze
- 10 dag sera żółtego
- 10 dag boczku
- sól
- pieprz
- bazylia
- oregano
- tymianek
- 2 ząbki czosnku
Reklama
Pomidory umyj i osusz, ostrym nożem odkrój wierzchy. Wydrąż miąższ, posiekaj. Czosnek przepuść przez maszynkę. Drobno pokrojony boczek podsmaż na patelni, dodaj posiekany miąższ i czosnek. Przypraw solą, pieprzem, oregano, tymiankiem i bazylią, wymieszaj dokładnie. Farszem napełnij pomidory do 3/4 wysokości, na wierzch każdego wbij jajeczka, posyp drobno żółtym serem. Pomidory ułóż - każdy osobno - na posmarowanej olejem folii aluminiowej z podwyższonym brzegiem. Piecz na grillu ok. 20 min.
Reklama
Reklama
Reklama