Jaja zapiekane z boczkiem
Zapiekane w kokilkach smakuja wybornie!
- kobieta.pl
Opublikowano: 01.09.2013, 09:29
Reklama
Składniki:
Reklama
- 4 jaja
- żółta papryka
- zielona papryka
- garść pomidorków
- 16 plastrów boczku
- cebula
- garść tartego, żółtego sera
- dwie pieczarki pokrojone w plastry
- szczypiorek
- sól, pieprz
Reklama
Warzywa myjemy i kroimy. Kokilki wykładamy boczkiem. Do każdej wkładamy trochę papryki, cebuli pociętej w krążki i plasterki pieczarek, pomidorki koktajlowe przecięte na pół. Wbijamy na to jajo, posypujemy serem, sola i pieprzem. Pieczemy około 20-25 minut w 185 stopniach. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorem.
Reklama
Reklama
Reklama