Jaja z czerwonym farszem - przepis Jana Kuronia
Oto coś na wielkanocny stół! Jaja faszerowane przygotowane przez ambasadora marki Fit&Easy - Jana Kuronia.
- kobieta.pl
Opublikowano: 02.04.2015, 08:42
Reklama
Składniki:
Reklama
- 6 jajek
- ½ czerwonej papryki
- Łyżeczka koncentratu pomidorowego
- ½ małej czerwonej cebuli
- Garść rukoli Fit&Easy
- 1 – 2 łyżki oliwy
- Sól, pieprz
Reklama
Jajka włóż do zimnej, mocno posolonej wody. Grzej na średnim gazie do zagotowania. Po 6 minutach jajka odcedź i zalej zimną wodą. Obierz i przekrój na pół. Żółtka wyjmij, połącz z drobno posiekanymi warzywami, rukolą oraz pozostałymi składnikami. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość udekoruj posiekanym szczypiorkiem. Żółtka wyjmij, połącz z drobno posiekanymi warzywami oraz pozostałymi składnikami. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość udekoruj posiekanym szczypiorkiem.
Reklama
Reklama
Reklama