Jabłkowe oponki
Przygotowanie: 15 minut
Oczekiwanie: 2 godziny
Smażenie: 20 minut
Sztuka: 100 kcal

- Moje Gotowanie
SKŁADNIKI NA 40 SZTUK
- 2 i 1/2 szklanki mąki
- 1/2 kostki margaryny
- 5 łyżek cukru pudru
- torebka cukru waniliowego
- 6 jajek
- 1 i 1/2 szklanki mleka
- 6-8 jabłek
- łyżeczka mielonego cynamonu
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Margarynę stopić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać przesianą mąkę, wlać mleko i wystudzony tłuszcz. Wymieszać na jednolitą masę, przykryć i odstawić na 2 godziny.
Jabłka obrać, pokroić w krążki o grubości 5-7 mm, wydrążyć gniazda nasienne. Jabłka posypać cynamonem.
W rondlu rozgrzać olej. Krążki jabłek zanurzać w cieście, lekko osączać i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć po 2 minuty z każdej strony na rumiany kolor.
Osączyć z tłuszczu, posypać cukrem pudrem. Podawać na ciepło.
Polecane
Ocet jabłkowy na twarz – działa na trądzik, przebarwienia i zmarszczki. Jak stosować ocet jabłkowy na skórę?
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa