Indyk ze szpinakiem
Czas przygotowania 30 min
Porcja 170 kcal
- Naj
Opublikowano: 10.07.2007, 09:34
Reklama
DLA 4 OSÓB
Reklama
- ok. 1 kg piersi indyka
- 4 garście szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- gałka muszkatołowa
- 10 dag sera pleśniowego
- masło
- olej
- sól
- pieprz
Reklama
Mięso lekko rozbij tłuczkiem. Natrzyj solą i pieprzem, zostaw na ok. godzinę w chłodzie. Szpinak przebierz i podduś na maśle, przypraw roztartym czosnkiem, gałką muszkatołową, pokruszonym serem. Farsz rozsmaruj na mięsie, zroluj je i zwiąż. Obsmaż na oleju ze wszystkich stron. Piecz godzinę w temp. 180°C.
Reklama
Reklama
Reklama