Indyk z gruszkami i lubczykiem
Przygotowanie: 30 minut
Duszenie: ok. 40 minut
Porcja: 390 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.06.2005, 11:46
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 60 dag piersi z indyka
- 2 cebule
- 20 dag młodej marchewki
- 2 gruszki
- czuszka
- 3 łyżki oleju
- 100 ml białego wina
- 200 ml śmietany
- szczypta Pieprzu białego PRYMAT
- imbir, lubczyk, sól
Reklama
Mięso indyka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posypać solą i białym pieprzem. Cebule obrać, pokroić w piórka. Czuszkę oczyścić z nasion, posiekać.
Olej rozgrzać w rondlu, obsmażyć mięso. Dodać cebulę, czuszkę, szczyptę lubczyku i imbiru, wlać wino i dusić 20 minut.
Marchewki oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Gruszki obrać, pokroić na cząstki. Marchewkę i gruszki dodać do rondla, wlać śmietanę, dusić do miękkości ciągle mieszając (ok. 15 minut). Przed podaniem przyprawić imbirem, białym pieprzem i solą.
Reklama
Reklama
Reklama