Indyk w migdałach
- Naj
Opublikowano: 02.03.2007, 17:50
Reklama
- 6 sznycli z indyka
- 2 łyżki mąki
- 2 jajka
- 5 dag płatków migdałowych (plus łyżka płatków do dekoracji)
- 3 łyżki masła
- sól, biały pieprz
Reklama
Sznycle umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Jajka rozmąć widelcem, dodaj do nich płatki. Każdy kawałek mięsa posyp mąką i zamocz w masie jajeczno-migdałowej. Masło rozgrzej na patelni i smaż na nim sznycle na bardzo małym ogniu (najlepiej powoli, gdyż inaczej masło będzie się przypalać, a migdały staną się gorzkie). Na patelni po sznyclach przesmaż krótko pozostałe migdały. Obsyp nimi potrawę. Podawaj z surówką i ryżem.
Reklama
Reklama
Reklama