Reklama

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Reklama
  • 50 dag filetu z indyka
  • 2 zielone papryki
  • duża cebula
  • jabłko
  • olej do smażenia
  • łyżka masła
  • szklanka ryżu
  • szczypta szafranu
  • curry
  • sól
  • pieprz
Reklama

Mięso opłucz, oczyść z błon, osusz. Pokrój w grubą kostkę. Oprósz solą, pieprzem i curry, odstaw pod przykryciem na 30 min. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, umyj, osusz, pokrój w kostkę. Cebule obierz i grubo posiekaj. Jabłko obierz, wytnij gniazdo nasienne, pokrój w kostkę. Na maśle wymieszanym z olejem obsmaż mięso na rumiano. Zsuń je na bok patelni, zeszklij cebule, dodaj kawałki papryki, podsmaż. Wymieszaj z mięsem, włóż jabłko, duś 10 min pod przykryciem. Ugotuj kaszę, przełóż do małych miseczek, dociśnij łyżką. Na talerz wyłóż kopczyk kaszy i gorące mięso. Podawaj z sałatką z kiszonego ogórka i cebuli.

Reklama
Reklama
Reklama