Indyk duszony z kaszą
Przygotowanie: 40 min
Porcja: 210 kcal
- Naj
Opublikowano: 26.08.2008, 14:30
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
Reklama
- 50 dag filetu z indyka
- 2 zielone papryki
- duża cebula
- jabłko
- olej do smażenia
- łyżka masła
- szklanka ryżu
- szczypta szafranu
- curry
- sól
- pieprz
Reklama
Mięso opłucz, oczyść z błon, osusz. Pokrój w grubą kostkę. Oprósz solą, pieprzem i curry, odstaw pod przykryciem na 30 min. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, umyj, osusz, pokrój w kostkę. Cebule obierz i grubo posiekaj. Jabłko obierz, wytnij gniazdo nasienne, pokrój w kostkę. Na maśle wymieszanym z olejem obsmaż mięso na rumiano. Zsuń je na bok patelni, zeszklij cebule, dodaj kawałki papryki, podsmaż. Wymieszaj z mięsem, włóż jabłko, duś 10 min pod przykryciem. Ugotuj kaszę, przełóż do małych miseczek, dociśnij łyżką. Na talerz wyłóż kopczyk kaszy i gorące mięso. Podawaj z sałatką z kiszonego ogórka i cebuli.
Reklama
Reklama
Reklama