Hiszpańska paella
Przygotowanie: 20 minut
Gotowanie: 1 godzina
Porcja: 345 kcal
Składniki na 6 porcji

- Moje Gotowanie
● 20 dag ryżu
● cebula
● 2 ząbki czosnku
● 4 łyżki oliwy
● 2 szklanki bulionu warzywnego
● 2 czerwone papryki
● 50 dag mieszanych mrożonych owoców morza
● 40 dag mrożonych krewetek
● cytryna
● 15 dag mrożonego groszku
● łyżka masła
● nitka szafranu
● pęczek natki
● sól, pieprz
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Wrzucić ryż i smażyć, aż wchłonie oliwę i lekko zbieleje. Wlać bulion, zagotować i gotować 30 min pod przykryciem na małym ogniu.
Owoce morza rozmrozić, skropić sokiem z cytryny. Papryki oczyścić i pokroić w kostkę, wymieszać z ryżem i dusić kolejne 10 minut. Dodać owoce morza, krewetki oraz groszek i gotować jeszcze 20 minut.
Masło rozgrzać w rondelku i wymieszać z szafranem. Dodać do ryżu i dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Natkę umyć, osuszyć i posiekać. Posypać natką.
Polecane
„Nasza parapetówka zmieniła się w hiszpańską telenowelę. W powietrzu latały talerze, wyzwiska i papiery rozwodowe”
„Była gorąca jak hiszpańska plaża i mroczna jak nocne morze. Obudziłem się, gdy złamała mi serce i wyczyściła portfel”
Hiszpańska rodzina królewska, czyli przykład nowoczesnych monarchów. Jak żyją król Filip VI i królowa Letycja?
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa