Hamburgery z łososia
grill rybny
Opublikowano: 17.06.2008, 13:47
Reklama
- 3/4 kg filetów z łososia norweskiego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki posiekanej cebuli
- po łyżce posiekanego szczypioru i natki
- 1/2 szklanki gęstej śmietany
- sól
- biały pieprz
- olej
Reklama
Filety z łososia zmiel w maszynce do mięsa lub bardzo drobno posiekaj nożem. W misce wymieszaj je dokładnie ze śmietaną, posiekaną cebulą, szczypiorkiem, natką, mąką. Przypraw do smaku solą i pieprzem (jeśli masa będzie za rzadka, dodaj trochę bułki tartej). Uformuj z masy płaskie kotlety. Posmaruj je olejem i piecz na dobrze nagrzanym ruszcie po ok. 5 minut z każdej strony.
Reklama
Reklama
Reklama