Reklama

● duża cebula
● olej
● 60 dag mielonej wołowiny
● 1/2 szklanki mleka
● kajzerka
● jajko
● musztarda
● keczup
● sól
● pieprz
● bułki do hamburgerów
● kilka liści sałaty
● czerwona cebula
● 1–2 pomidory
● ogórek świeży lub kiszony
Cebule obierz, posiekaj, podsmaż na oleju. Do mięsa dodaj namoczoną w mleku i odciśnięta kajzerkę, jajko, po łyżeczce musztardy i keczupu, podsmażoną cebulę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrób masę (gdyby była zbyt luźna, dosyp tartej bułki). Formuj płaskie kotlety, smaż z obu stron na rumiano na gorącym oleju. Bułeczki do hamburgerów przekrój na pół, podpiecz, przełóż liśćmi sałaty, krążkami cebuli, pomidora, ogórka i gorącym hamburgerem. Polej musztardą i keczupem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama