Hamburger rybny z jajkiem
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 420 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 11.10.2006, 07:31
Reklama
Składniki na 4 porcje:
Reklama
- 50 dag filetów z ryby, np. pangi, dorsza
- 4 bułki pszenne
- cebula
- 3/4 szklanki tartej bułki
- 5 jajek
- żółtko
- mąka
- masło
- marchewka
- olej
- 4 liście sałaty
- sól, pieprz
Reklama
Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Filety posiekać. Dodać tartą bułkę i cebulę, wbić jedno jajko, dodać żółtko, wymieszać, przyprawić. Z masy uformować 4 płaskie, okrągłe kotlety. Marchewkę obrać, umyć, pokroić wzdłuż na 4 słupki, przyciąć na kształt rybiego ogona. Po jednym słupku wetknąć w każdy kotlet. 2 łyżki oleju rozgrzać na patelni, włożyć kotlety, usmażyć z obu stron na złoto. Na drugą patelnię z niewielką ilością oleju wbić pozostałe jajka, usmażyć, oprószyć solą. Bułki rozkroić, podpiec w tosterze lub piekarniku, włożyć sałatę, rybny kotlet i jajko, przykryć.
Reklama
Reklama
Reklama