Gulasz z parówek
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 390 kcal
Składniki na 4 porcje

- Moje Gotowanie
● 30 dag parówek
● puszka pomidorów w zalewie (40 dag)
● po 1/2 puszki kukurydzy i czerwonej fasoli (po 20 dag)
● po 1/2 strąka zielonej i czerwonej papryki
● cebula
● 2 ząbki czosnku
● łyżka oleju
● korniszon
● łyżeczka tymianku
● sól, pieprz
Parówki obrać z osłonek, pokroić w krążki. Cebulę obrać, posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Papryki oczyścić z pestek, pokroić w cienkie paski. Korniszon pokroić w plasterki. Kukurydzę i fasolę osączyć na sicie z zalewy.
Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać parówki, chwilę przesmażyć. Dodać rozdrobnione pomidory wraz z zalewą, kukurydzę, fasolę i paprykę, wymieszać, oprószyć tymiankiem, przyprawić solą i pieprzem (ew. podlać niewielką ilością wody lub bulionu jarzynowego), gotować pod przykryciem 8-10 minut.
NASZE RADY
Gulasz z parówkami możemy podawać z chlebem, ale najlepiej będzie smakować z długoziarnistym ryżem ugotowanym na sypko (czyli w dużej ilości osolonego wrzątku) z dodatkiem szczypty curry.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa